Krabpaal zware katten. Uitleg krabpalen

Krabpaal zware katten. Uitleg krabpalen

Krabpaal zware katten, advies bij aanschaf.

Krabpaal voor zware katten, waar moet u op letten?.


Een krabpaal kopen voor een zware kat komt iets meer bij kijken dan krabpalen voor normale katten.

In dit artikel zetten we alles op een rij, waar u op moet letten bij aanschaf van uw krabpaal voor een zware kat. de afdeling krabpalen voor zware katten vindt u hier: KLIK HIER

De bodemplaat van een krabpaal.
Bij een krabpaal voor zware katten is de voorkeur dat de bodemplaat 4 of 5 cm dik is. Dit zorgt voor een stabiele bodem. Een grote en brede bodemplaat is een optie, maar is hij wat smaller kan er nog extra stevigheid gecreerd worden met een plafond spanner. Een plafondspanner ( Zie foto onder) is een lang schroefdraad wat uit de bovenste sisalpaal komt en daarboven een ronde schijf. Door het uitdraaien van het schroefdraad kunt u de ronde schrijf tegen het plafond drukken. Op deze manier krijgt de krabpaal ook druk van boven en staat hij als een huis.
Om tegen een schroef aan te kijken is niet mooi, dus wordt er gebruik gemaakt van een pluche hoes om het zo een mooi afgewerkt geheel te maken. Zie foto onder.De sisalpalen voor de krabpaal.
Sisalpalen voor een krabpaal hebben meerdere functies. Natuurlijk voor uw kat om aan te krabben, maar ze zijn ook noodzakelijk voor de opbouw en stevigheid van een krabpaal.
Bij een krabpaal voor zware katten is ons advies te kijken naar een krabpaal met minimaal sisalpalen met een doorsnede van 12 cm. Het meeste wordt gebruik gemaakt van sisalpalen met een doorsnede van 9 cm, maar bij 12cm diameter is de krabpaal veel steviger en beter geschikt voor zware katten. Ander punt bij sisalpalen is, dat uw kat voldoende krablengte moet hebben en uitgestrekt moet kunnen krabben. Dus moeten er ook sisalpalen gebruikt zijn van minimaal 50cm en uw kat moet er eenvoudig bij kunnen. Bij Dierenvilla zijn alle sisalpalen ook bij te bestellen. Dit is erg belangrijk, want ze worden gebruikt en gaan een keer kapot. Zo kunt u door 1 of 2 sisalpalen te bestellen uw krabpaal weer als nieuw hebben.
Hieronder ziet u het verschil tussen een 9cm en 12cm sisalpaal. Onderdelenpagina; KLIK HIER

Sisalpaal krabpaal

Ligplekken op een krabpaal voor zware katten.
Zware katten zijn niet alleen zwaar, maar vaak ook groot. U moet dus zorgen dat ook de ligplekken voldoende groot en stevig zijn. Uw kat kan niets met een ligplek van 25cm en dus moet de krabpaal voldoende grote ligplekken bieden.Liefts ligplek 37cm of groter. Ze liggen graag hoog, dus de voorkeur is dat deze ligplekken zich hoog op de krabpaal bevinden. Dit kan een groot plateau zijn, maar ook de hangmatten zijn erg in trek. Juist ook vanwege de hangmatten zijn weer die 12cm sisalpalen van belang. Het hefboom effect door het uitsteek van de hangmat en het gewicht van uw kat is groot en bij bijvoorbeeld een 9cm sisalpaal heeft u kans dat hij afbreekt.

Krabpaal Zware katten


Het pluche op een krabpaal.
Pluche is de stof die op een krabpaal zit en is er in allerlei kwaliteiten. Vaak is dat op een foto niet te zien. Als men praat over pluche dan is het gebruik ( Aantal gram) per m2 van belang en of de pluche verlijmd is op de ondergrond. Bij goedkope krabapelen wordt vaak 300 tot 400 grams pluche gebruikt en niet verlijmd op de krabpaal. Ziet er prima uit , maar is wel dun. Uw kat krabt en gaat erin hangen, dus zeker bij een krabpaal voor zware katten is ook zware pluche op een krabpaal gewenst. Wij maken gebruik van 600 grams pluche bij veel krabpalen. Deze is veel dikker en zachter en oogt ook "fluweler" op een krabpaal. Ook is deze altijd verlijmd  Deze pluche gaat langer mee dan de dunne pluche.

Opbouw van een krabpaal voor zware katten.
Belangrijk is dat er minstens 3 sisalpalen vanaf de bodemplaat naar boven gaan. Hoe meer sisalpalen hoe steviger de krabpaal vaak is. Alle delen van een krabpaal moeten met elkaar verbonden zijn om zo de stabiliteit van een krabpaal te garanderen. Ook het totaalgewicht van een krabpaal is bepalend voor de stevigheid.

Wat moet er verder zitten op een krabpaal voor zware katten ?
Er zijn van allerlei mogelijkheden, van hangmatten tot ligrollen en speelhuisjes tot speeltouwen.
Enige wat we zeker weten, is dat katten graag hoog en zacht liggen en verder zal u moeten ervaren wat uw katten leuk vinden. Als het zo eenvoudig was hadden we bij Dierenvilla ook geen ruim 200 modellen krabpalen. We merken wel, dat bijvoorbeeld de hangmatten erg in trek zijn. Hieronder een leuk voorbeeld van 1 van de krabpalen die in onze showroom staat.
Ook bij veel krabpalen vindt u filmpjes. Van onderstaande krabpaal vindt u hem hier: KLIK HIER

Krabpaal Frisco zware kat

Krabpaal Showroom
Bij Dierenvilla staan inn de showroom ca 50 krabpalen opgebouwd, waaronder veel krabpalen voor zware katten. Als u een krabpaal voor een zware kat zoekt bent u ook van harte welkom onze showroom te bezoeken en alles eens te zien. Natuurlijk geven wij u graag een goed advies en gezien we zelf al vele jaren krabpalen ontwerpen bent u aan het juiste adres.
Het adres: Dierenvilla, van Harenstraat 6 in Waalwijk. Tel 0416-383221. of KLIK HIER

Showroom krabpaal zware kat

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »