Kattensnacks

Waar zijn kattensnacks voor?

Een kattensnack is voor een kat wat een bijvoorbeeld een mueslireep is voor een mens. Het is een lekker tussendoortje of een beloning als uw kat zich goed heeft gedragen. Heeft u een kitten en deze is zindelijk geworden dan verdient hij natuurlijk wel een beloning naast alle complimentjes en knuffels. Kattensnacks zijn erg lekker voor uw kat en ze zijn natuurlijk beschikbaar in verschillende smaken zoals konijn, kip of kalkoen.


Teveel is niet gezond

Wij van Dierenvilla kunnen heel goed begrijpen dat u uw kat wilt verwennen. Wij vinden echter dat gezondheid voorop staat. Teveel kattensnacks geven kan zorgen voor overgewicht en dat is ook bij een kat erg ongezond. U zou uw kat niet meer moeten voeren als de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en wij raden een maximum van drie kattensnacks per dag aan. Voor een gezonde en gelukkige kat is heel de dag kattensnacks geven niet de oplossing. Aandacht geven, knuffelen en spelen zijn dan veel gezondere manieren om uw kat te verwennen. U wilt het beste voor uw kat en wij van Dierenvilla willen dat ook.


Kattensnacks als hulpmiddel

Een kattensnack is niet alleen een beloning of een lekker tussendoortje voor uw kat. Ze kunnen erg behulpzaam zijn als u uw kat iets nieuws wil laten doen. Hier volgt een voorbeeld. U heeft een nieuwe krabton aangeschaft maar uw kat doet er niks mee en wil er niet op liggen. U kunt kattensnacks gebruiken om uw kat zover te krijgen er op te klimmen. Als het de eerste keer gelukt is gaat de tweede keer vast al veel makkelijker. Zo kunt u kattensnacks gebruiken om uw kat nieuwe dingen uit te laten proberen.


Waar moet u op letten

Net als mensen kunnen katten last hebben van allergieën. Op het zakje van de kattensnacks staat vermeld welke ingrediënten erin zitten en zo weet u dus of u deze snacks aan uw kat kunt geven. Als uw kat geen allergieën heeft dan maakt dit natuurlijk niet uit. Waar u ook op moet letten zijn de smaken, u wilt niet per ongeluk de verkeerde smaak bestellen als uw kat die niet lust. U kunt hier natuurlijk goed mee experimenteren en afwisselen. Ten slotte willen wij nogmaals benadrukken dat teveel niet gezond is en voor problemen kan zorgen bij uw kat zoals overgewicht. Om het geven van kattensnoepjes voor uw kat interessant te houden kunt u ervoor kiezen om meerdere smaken aan te schaffen zodat u elke keer een andere smaak kunt geven, zo blijft het krijgen van een kattensnack een echt feestje voor uw kat!

Kattensnacks
Lees meer
Pagina 1 van 1
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »